Färgtrender 2023 - måla om med
3 trendiga & tidlösa kulörer

Varma och naturnära jordtoner i rött och orange, “color blockade” väggar och en mjuk vit färgnyans – det är årets färgtrender som dominerar just nu. Oavsett om du föredrar lite diskretare färgnyanser eller djärva, karaktärsgivande toner till hemmet är årets färgpalett ett spännande hopkok av såväl ljusa som mörka färgtoner. Scrolla ned för att inspireras av tre förtjusande färgtrender!

1. Varma jordtoner med beigea, röda eller orangea inslag

I takt med en större satsning på miljö och friluftsliv har flera inslag från naturen börjat ta plats i många hem. Detta gäller inte minst på väggar, golv och tak i form av jordnära färgnyanser. I stället för att satsa på naturtoner som drar åt det kallare hållet kan det vara fördelaktigt att investera i varma färgtoner med mjuka färginslag. Jordnära nyanser av rött, orange eller beige kan verkligen få hemmet att se klassiskt och ombonat ut utan större ansträngning. Ett sovrum, vardagsrum eller till och med en hall i varma jordtoner ger ditt hem en säregen prägel som utstrålar värme och karaktär.

Väggfärg i varma toner och jordnära nyanser
Colour blocking skapar snygga visuella effekter på väggen

2. “Colour blocking”- ett enkelt sätt att skapa mer karaktär i hemmet!

Ytterligare en trend som börjar synas är “colour blocking” som innebär att man kombinerar olika nyanser av samma färg med varandra. Att använda sig av colour blocking är en utmanande, men spännande metod som kan hjälpa dig att se på ditt hem med nya ögon. Genom att måla olika delar av dina väggar i olika färgnyanser kan du skapa olika visuella effekter i ditt rum som framhäver arkitektur och struktur. På så sätt kan du skapa en helt ny känsla i ditt hem och ge det en personlig touch som är unik för dig. Så varför inte ta chansen och experimentera med färg för att skapa ett hem som verkligen speglar din personliga stil?

3. Mjukt vita väggar

En tidlös trend som håller i sig i alla år är vitmålade väggar i mjuka nyanser. I stället för att välja en kall vit kulör som för tankarna till sjukhus och laboratorium väljer allt fler en vit kulör med mjukare toner. Vem vill inte känna sig omgiven av en mjuk, molnliknande färg? Med en mjukt vitmålad vägg skapar du dessutom utrymme för inredning i alla möjliga färger.

Behöver du hjälp med målningen? Vi är din målerifirma i Stockholm

Det kan kännas krångligt att veta vart man ska börja när man planerar en ommålning av hemmet, kontoret eller bostadsrättsföreningen. Som tur är finns vi på Bröderna Siljendahls till ditt förfogande! Sedan 1970 har vi hjälpt kunder med nymålning, ommålning, fönstermålning och dekorationsmålning i Stockholm. Förutom att bygga långsiktiga kundrelationer fokuserar vi på hållbarhet. Vi arbetar bara med färger och material som har en låg miljöpåverkan utan att tumma på kvalitén. Här kan du läsa mer om våra tjänster inom måleri.

Kontakta oss redan idag för mer information om hur vi kan hjälpa dig! Vi tar oss an såväl små som stora projekt i Stockholm med omnejd.