Dekorationsmålning
- Inspireras av 3 tidigare arbeten

I historiska byggnader som slott, herrgårdar eller lägenhetshus från sekelskiftet hittar man ofta vackert målade dekorationer som smyckar väggar och tak. Dekormåleri kan även förekomma i modernare byggnader där man vill förhöja estetiken. Har du en byggnad med dekorationsmålningar som behöver lite tillsyn? Bröderna Siljendahls har stor erfarenhet av dekorationsmålning och våra målare behärskar flera olika dekorationstekniker. Vare sig du behöver hjälp med grisaillemålning, lasering eller ådringsmålning står våra erfarna målare till tjänst. Scrolla ned för att inspireras av tre tidigare arbeten inom dekormåleri som vi är stolta över!

1. Målning av finare detaljer på Riddargatan

På Riddargatan 55 hade vi på Bröderna Siljendahls privilegiet att förvandla ett vackert bostadshus till en ännu mer magnifik och inbjudande plats. Genom våra skickliga måleriarbeten har vi restaurerat både väggar och tak, med fokus på att framhäva och förnya de fantastiska detaljer som prydde rummen. Flera tidstypiska motiv som änglar och blommor restaurerades för att få skina på nytt igen.

Vi på Bröderna Siljendahls påminns ständigt om kraften i små förändringar. Genom att tillföra lite ny färg på historiska detaljer har vi lyckats skapa en atmosfär i huset som är både inspirerande och lockande. Varje penseldrag har bidragit till att förbättra husets helhetsintryck och förvandla det till en plats där människor känner sig välkomna och avslappnade. Den nya färgen på detaljerna förstärker dessutom bostadens estetiska uttryck och imponerar på såväl boende som på besökare.

Vi är stolta över att ha fått möjligheten att göra detta hus ännu mer strålande. Med vår passion för historiska byggnader och vår kompetenta personal fortsätter vi att skapa magi med färg och penslar. Låt oss visa dig hur lite ny färg kan göra en stor skillnad för din fastighet!

Dekorationsmåleri i Stockholm
Dekorationsmålning på Frejgatan 45

2. Historiska väggmålningar på Frejgatan

Går man in genom entrén på Frejgatan 45 känner man verkligen historiens vingslag. I entré och trapphus möts man av fantastiska väggmålningar skapade av Jöns Thulin när han målade fastigheten för nästan hundra år sedan. När man kliver in genom dörren blir man omedelbart fångad av den förtrollande skönheten som dessa tidstypiska detaljer utstrålar. Stilfullt utformade växtslingor, majestätiska svanar och färgsprakande blommor tar dig med på en resa till en svunnen tid.

Det var med stor respekt för Thulins arbete som vi på Bröderna Siljendahls satte igång med restaureringsarbetet som inkluderade en ny färgsättning inspirerad av hans arbete. Vi insåg vikten av att bevara och hedra den konstnärliga vision som präglade hans verk. Med stor omsorg och noggrannhet ritade vi upp detaljerna på både väggar och tak, inspirerade av Thulins ursprungliga målningar. Vår ambition var att bevara och förstärka den konstnärliga atmosfären i detta historiska hus.

Genom att låta oss inspireras av Thulins arbete har vi åstadkommit en ny färgsättning som hyllar och kompletterar hans unika konstverk. Resultatet är en förtrollande symbios mellan dåtidens mästare och vår tid.

3. Ådringsmålning av sekelskiftesdörrar hos Läkarförbundet

Hos Läkarförbundet i Stockholm fanns ett flertal dörrar med vackra detaljer som behövde restaureras. Bröderna Siljendahls kunde återställa dörrarna till deras forna glans tack vare vår stora kunskap inom ådringsmålning. Med vår omfattande expertis inom ådringsmålning kunde vi återge träets naturliga karaktär och skapa en illusion av dess äkthet. Ådringsmålning är en konstform som låter oss återskapa träets autentiska utseende med hjälp av olika tekniker och färger. Det är en vanlig metod som används idag för att bevara och återställa detaljer i fastigheter från sekelskiftet.

Vanligtvis går processen till så att man lägger en ljusare grundfärg som sedan byggs på med lasyr dör man använder olika målningstekniker beroende på vilket träslag man försöker efterlikna. Varje penseldrag var omsorgsfullt utfört för att skapa en perfekt balans och ge dörrarna sin karakteristiska ådring och unika utseende. Arbetets resultat blev mycket fint där dörrarna hos Läkarförbundet återfick sin forna glans. Slutresultatet utstrålar en aura av elegans och historisk charm, och blev en förtrollande inramning till den vackra miljön i byggnadens trapphus.

Restaurering av dörrar hos Läkarförbundet genom ådringsmålning
Bröderna Siljendahls måleri i Stockholm är din specialist på restaurering och dekorationsmålning

Måleri specialiserat på restaurering och dekormålning i Stockholm

Bröderna Siljendahls är ett måleri som har ett brett tjänsteutbud inom allt från dekorationsmålning och marmorering till fasadmålning. Vi sköter även mindre renoveringsarbeten av fönster och dörrar. Med oss får du en gedigen service där du som kund står i fokus. Med en omfattande erfarenhet inom branschen och en djupgående kunskap om historiska fastigheter är vi stolta över att kunna återställa tidsenliga detaljer till deras forna glans. Vi förstår vikten av att bevara och förnya historiska byggnaders unika karaktär och charm.

Vårt måleri är dessutom specialiserat på dekorationsmålning, vilket innebär att vi kan förvandla dina utrymmen till konstverk genom att använda olika tekniker och målningstekniker. Vi kan skapa imponerande mönster, målningar och texturer som ger dina väggar och tak en extraordinär visuell effekt. Vi tar också hand om mindre renoveringsarbeten för fönster och dörrar. Oavsett om det handlar om att reparera skador, byta ut delar eller återställa deras ursprungliga utseende, kan du lita på vår skicklighet och erfarenhet för att få fram det bästa resultatet.

Vår passion och hängivenhet för vårt arbete har gjort oss till en pålitlig partner för målnings- och renoveringsarbeten. Hos Bröderna Siljendahls kan du förvänta dig en smidig och professionell upplevelse, där vi strävar efter att överträffa dina förväntningar och lämna dig med ett imponerande resultat. Kontakta oss redan idag- Bröderna Siljendahls står alltid redo att ta hand om dina målnings- och renoveringsprojekt med både expertis och omtanke.