Behöver du renovera dina fönster?

Börjar dina fönster bli slitna? Då är det dags att renovera dem! Fönsterbågar och fönsterfoder utsätts för väder och vind och behöver därför underhållas och tas om hand om för att hålla så länge som möjligt. Vi på Bröderna Siljendahls Måleri är proffs på fönsterrenovering och fönstermålning i Stockholm sedan 1970 och hjälper dig att renovera fönster! Med oss kan du lita på att arbetet blir ordentligt och hantverksmässigt utfört! Vill du veta vad det kostar att renovera dina fönster?

Renovera gamla fönster - vi hjälper dig!

Gamla fönster i ett äldre hus är värda att ta hand om då de ofta har ett högt estetiskt värde och är svåra att efterlikna vid nytillverkning. Fönster byggda före 1950-talet är ofta platsbyggda och designade för ett specifikt hus där inget fönster är det andra likt. Med gamla beslag, väderbitet trä och fina glas är fönsterna ofta vackra att se på och ger huset en unik karaktär. För att ta tillvara på dessa är det därför viktigt att du renoverar dina fönster för att behålla dess charm.

För att undvika rost och röta behöver traditionella träfönster kittas om och målas vart sjunde till tionde år. Vi på Siljendahls hjälper dig måla om och renovera gamla fönster så att de ser ut som nya. Vi är vana med att arbeta i äldre hus och ser till att arbetet utförs noga och försiktigt för att bevara alla detaljer. 

Fördelen med att renovera gamla fönster istället för att byta ut dem mot nya underhållsfria fönster  är att virket som användes förr valdes ut speciellt för fönstertillverkning. Materialet, ofta långsamvuxen furu är därför av hög kvalitet och är mycket väderbeständig, något som dagens industri som producerar snabbväxande trä har svårt att leverera. Därför ser vi till att behålla så mycket som möjligt av det ursprungliga materialet, speciellt i äldre träfönster. 

När nya, underhållsfria fönster börjar se slitna ut går de därför inte att renovera eller snygga till och inköp av nya fönster blir enda alternativet. Jämfört med rätt underhållna träfönster har sådana fönster därför en betydligt kortare levnadstid, med högre kostnader som följd.

Renovera & måla fönster - Så går det till

När vi ska renovera dina fönster märker vi tydligt upp alla bågar och eventuella fönsterluckor så att vi vet vilken fönsterkarm de ska sättas tillbaka i. Därefter tar vi med dem till vår verkstad för renovering. Självklart ser vi till att täcka fönstren medan renoveringen pågår för att det inte ska regna in eller bli allt för kallt inomhus.

I vår verkstad lagar vi rostskador, byter ut rötskadat trä och kittar om dina fönster innan det är dags att måla om. Innan vi börjar måla fönsterna använder vi oss av skonsamma färgborttagningsmetoder.

Vi grundmålar träet, spacklar, kittar, grundmålar igen och gör till sist en slutstrykning. Därefter monterar vi tätningslister. Med lång erfarenhet och bred kunskap är vi mycket noga med att skapa ett tåligt och väderbeständigt ytskikt, eftersom det är avgörande för fönstrets livslängd.

Innan vi sätter tillbaka bågarna i huset tar vi hand om de fönsterdelar som sitter fast i huset. Fönsterkarm, foder och mittpost målas om och renoveras vid behov. Är fönsterfodren mycket slitna väljer vi ibland att byta ut dem. Om det behövs justerar vi eller byter ut även fönsterblecken, för att se till att regnvatten inte tränger in i fönstersnickerierna eller i fasaden under fönstret.

Har du moderna, underhållsfria fönster? Dessa går tyvärr inte att renovera. I dessa fall målar vi om dina fönster och byter eventuellt ut fönsterfoder och underhåller fönsterblecken.

Välj rätt färg till fönstermålning

När vi målar fönster för vi alltid en nära dialog med dig som kund om färgval för att hitta rätt färg och nyans. Är du osäker på vilken färg som passar bäst på ditt hus? Vi hjälper dig gärna med tips och råd för att hitta rätt färg för dina fönster. 

När det är dags för fönstermålning är det viktigt att välja en färg som tillåter träet att andas. På Bröderna Siljendahls Måleri använder vi aldrig plastfärger eftersom det ofta leder till mögel och rötskador som förstör dina fönster. Vi använder oss alltid av bra byggnadsvårdsprodukter och målar om dina fönster med linoljefärg, råolja och terpentin. 

Vill du ha hjälp med fönsterrenovering eller fönstermålning i Stockholm? Kontakta oss redan idag!

Några av våra referenser för fönstermålning i Stockholm