Inspireras av årets tapettrender
- 3 trender du inte får missa 2023!

När det kommer till inredning är tapeter ett av de enklaste sätten att förnya ett utrymme på. Tack vare alla nya tapettrender som dyker upp varje år finns det alltid något nytt och spännande att experimentera med, oavsett om du ska tapetsera om trapphuset, entrén eller sovrummet. Inför 2023 har vi sett tre huvudtrender när det kommer till tapeter, och här kommer vi att ge dig en närmare titt på dem.

1. Tapeter i traditionell utformning

Med en ökad längtan efter trygghet och tradition har den traditionella tapetstilen gjort en stark comeback. Detta innebär att tapeter med mönster som blommor, ränder och småfigurer är mycket efterfrågade. Färgskalorna på tapeterna är ofta dämpade med toner som beige, grått och brunt, vilket ger en varm och hemtrevlig känsla. Tapeter i klassisk stil blir mycket vackra i historiska byggnader där man behåller en tidstypisk charm. Att tapetsera med varma, dämpade toner fungerar dessutom alldeles utmärkt i entréhallar och trapphus där tapeten ger besökare en välkomnande känsla. Denna trend passar perfekt för dig som vill skapa en klassisk, tidlös och mysig atmosfär i hemmet.

Vacker traditionell tapet med rosor
naturnara tapeter

2. Naturnära tapeter

En annan trend som verkligen har tagit fart är naturnära tapeter. Här är mönstren inspirerade av naturen, med motiv som lövverk, fåglar och djur. Färgskalorna är ofta hämtade från naturen, med toner och nyanser i grönt, brunt och blått. Detta skapar en avslappnad och harmonisk atmosfär, vilket är perfekt för dig som vill skapa ett avkopplande utrymme i hemmet. Tapeter med vackra naturmotiv skapar dessutom en sagolik känsla som förtjusar både barn och vuxna, oavsett vart de sätts upp.

3. Tapeter med mjuka & lugna kulörer

Den tredje tapettrenden som har blivit alltmer populär på sistone är tapeter med mjuka och lugna kulörer. Här handlar det om att skapa en mjuk och behaglig atmosfär i ett utrymme genom att använda toner som pasteller och bleka nyanser. Mönstren kan variera från enfärgade till subtila mönster, men färgskalan är alltid avskalad och lugnande. Detta är perfekt för dig som vill skapa ett utrymme med en avslappnad och lugn atmosfär. Vare sig du ska tapetsera om trapphuset, sovrummet eller entréhallen är tapeter med mjuka och ljusa färger alltid en god idé att investera i.

Skapa en mjuk och behaglig atmosfär med tapeter i pastellfärg och bleka nyanser.
Bröderna Siljendahls måleri i Stockholm hjälper dig att tapetsera

Behöver du hjälp att tapetsera? Vi hjälper dig med tapetsering i Stockholm!

Sammanfattningsvis ser vi tre huvudtrender när det kommer till tapeter inför 2023 – traditionella mönster, naturnära tapeter och tapeter med mjuka och lugna kulörer. Genom att välja en tapet som passar din stil och byggnadens utformning, kan du enkelt förnya ditt hem, din lokal eller din bostadsrättsförening för att skapa en unik och härlig atmosfär.

Bröderna Siljendahls består av ett team av kunniga experter som är redo att hjälpa dig med allt från färgval till val av tapettyp. Vi på Bröderna Siljendahls värdesätter varje projekt vi tar på oss, oavsett om det är stort eller litet. Sedan vår start 1970 har vi alltid lagt fokus på hög kvalitet, tradition och en genuin passion för arbetet. Vi erbjuder alla våra kunder en bred kompetens och flera års branscherfarenhet- samt ett engagemang som lyser igenom i även de allra minsta detaljerna. Om du är intresserad av någon av våra tjänster, tveka inte att ta kontakt med oss för att ställa dina frågor!