Renovera trapphus?
Inspireras av 3 arbeten
vi är stolta över

Ett trapphus är så mycket mer än bara ett trapphus. Det är ofta det första man möts av när man öppnar dörren, ett stort gemensamt utrymme där grannar möts och det ger ett viktigt första intryck av bostaden. För historiska byggnader kan en trapphusrenovering även lyfta fram vackra, tidstypiska detaljer som ger ett hum om byggnadens ursprung och karaktär.

Ett välvårdat trapphus skapar glädje för såväl boende som gäster. Oavsett om du bara vill måla om i trapphuset eller om du är sugen på en mer omfattande renovering så hjälper vi på Bröderna Siljendahls gärna dig. 

1: Trapphusmålning åt bostadsrättsföreningar

Här syns bilder från ett arbete vi utförde åt BRF Vattumannen i Stockholm. Trapphuset hade klassiska och ståtliga detaljer som behövde lite tillsyn, bland annat flera finare detaljer på trappans räcke. Även stuckaturen i taket behövde lite kärlek och denna restaurerades och renoverades i enlighet med byggnadens stil. Många bostäder från sekelskiftet har vackra stuckaturer i taket som enkelt piggar upp hela trapphuset med ett nytt lager färg på sig. Den nya roströda färgen på fönster och dörrar ger byggnaden karaktär och skapar en enhetlig känsla i trapphuset. 

Att renovera trapphus i äldre byggnader kräver stor omsorg och försiktighet. Vi arbetar alltid så noga som möjligt för att våra kunder ska bli nöjda. Vi tackar bostadsrättsföreningen Vattumannen för det fina förtroendet och vi är glada över att trapphuset fått liv på nytt. Klicka här för att läsa mer om våra trapphusrenoveringar! 

trapphusrenovering för BRF Vattumannen
Dekorationsmålning på Frejgatan 45

2: Dekorationsmålning i trapphus

Ytterligare ett vackert och historiskt trapphus fick lite ny färg på Frejgatan 45 i Stockholm. Här livades trapphuset upp tack vare fin dekorationsmålning utförd av våra kunniga dekorationsmålare. Trapphuset hade ett flertal vackra väggmålningar gjorda av den skicklige konstnären Jöns Thulin 1927. Vi fick äran att utföra det spännande arbetet med att göra en ny färgsättning i entrén i enlighet med Thulins tidigare målningar.

Vi utförde ett flertal olika måleriarbeten i huset; både på väggarna och i taket. Takmålningar kan ibland glömmas när bostadsrättsföreningar vill måla om trapphuset, men att restaurera en vacker målning ger byggnaden mer karaktär och framhäver fina detaljer som annars hade blivit bortglömda. Vi målade även takets unika stuckatur som blev fantastiskt fin med lite ny färg. Vi är mycket nöjda med projektets resultat och det var ett väldigt spännande, utmanande och roligt arbete att få kopiera Thulins fina målningar. 

Vill du läsa mer om dekorationsmålning? Klicka här. 

3: Trapphusrenovering i sekelskifteshus

Kv Hjorten på Östermalm fick nytt liv tack vare en renovering av trapphuset. Här utförde vi flera olika arbeten. Bland annat såg våra skickliga dekorationsmålare till att fina detaljer på väggarna lyftes fram. Väggarna och takets vackra målningar behövde ny färg och fick verkligen komma till sin rätt efter att arbetet var färdigt. Även dörrarna fick ett lyft med hjälp av en fin ådringsmålning som gör att dörrarnas träytor efterliknar ädlare träslag. 

Vi är mycket nöjda med arbetets resultat och tackar Kv Hjorten för förtroendet. Vill du ta del av fler av våra trapphusrenoveringar? Läs vidare här.

Hos Bröderna Siljendahls sätter vi stort värde på alla våra arbeten, såväl stora som små. Från vår start 1970 har alla våra arbeten präglats av kvalitet, tradition och en genuin kärlek till vårt arbete. Att få renovera, restaurera och återskapa byggnaders karaktär är saker vi brinner för. Med oss får du bred kompetens, flera års erfarenhet och kvalitet som lyser igenom i varje detalj. Är du intresserad av någon av våra tjänster? Tveka inte att kontakta oss med dina frågor.

Trapphusrenovering hos Kv Hjorten